Vanaf 2015 laat Mengelmoes wat nieuws op de planken zien: een familiestuk!

Na 30 jaar de jeugd (van zo’n 4-12 jaar oud) uit de regio een jeugdtoneelstuk voorgeschoteld te hebben, gaat Toneelvereniging Mengelmoes iets nieuws op de planken brengen: een familiestuk voor jong (± 5 jaar) en oud (± 16 jaar). Dus… durven de ouders en opa en oma mee? Kom dan samen dit avontuur beleven!

Vanaf 2015 verzorgen wij in het najaar dus een familievoorstelling.
Dit is vaak een spannend of grappig verhaal met leuke, grappige, lieve, maar ook slechte figuren!

In het voorjaar beginnen wij met repeteren voor dit toneelstuk. Onze leesgroep is in de winter druk geweest met het uitzoeken van een nieuw toneelstuk. Daarna gaat de regisseur ermee aan de slag. Deze verdeelt de rollen en dan….wordt er begonnen met repeteren! Elke woensdagavond repeteren wij in ons eigen honk in Nederweert-Eind.

Maar een toneelstuk op de planken brengen is meer dan toneelspelen alleen: een toneelstuk zonder regisseur, grimeurs, souffleurs, decor, licht en geluid, bestuurlijke ondersteuning en publiciteit is als een toneelzaal zonder podium! Voor al deze activiteiten zijn dan ook leden in meer of mindere mate het hele jaar actief met en voor de vereniging bezig.

En in de herfst is het dan zover: de première! In de tijd van de herfstvakantie begint onze ’tour’ langs verschillende zalen in Nederweert. Dus vast ook bij jou in de buurt (kijk hier onze speellocaties).

Het familiestuk staat onder leiding van Bjorn Smits, een van onze leden.

Terugblik op onze jeugdstukken
Terugblik op onze jeugdstukken: Sprookjes moet je uitlezen – 2011

Klik hier voor foto’s van onze familie-toneelstukken en jeugdtoneelstukken.

Bekijk hier de jeugd- en andere toneelstukken die wij in het verleden gespeeld hebben.

Zodra de datums bekend zijn waarop we ons familiestuk spelen, vind je ze in onze agenda.

Wij zien je graag bij een van onze voorstellingen!